Reiniging en Desinfectie

CORE® - continue optimalisatie van uw reinigingsproces

Vele jaren zijn reeds voorbij gegaan zonder dat de meeste GMP firma’s eigenlijk een re-evaluatie uitgevoerd hebben van de effectiviteit van hun reinigingsproces. Tezelfdertijd is de industrie gegroeid en zijn er elke dag nieuwe productieprocessen die worden opgestart. In beide gevallen is de nood voor routine evaluaties essentieel. In deze competitieve wereld wordt de reinigstijd een essentiële kost. Normaal gezien kan deze kost enorm worden gereduceerd door het gebruik van meer efficiënte topproducten die speciaal ontworpen zijn tegen de actueel te reinigen residus. Tegelijkertijd zijn er firma’s die de reinigingstijd en de hoeveelheid reinigingsmiddel trachten te verminderen.


Het  CORE (Critical Ongoing Residue Evaluation) Systeem is een service die aangeboden wordt binnen de VELTEK laboratoria divisie die onder het toezicht staat van VELTEK. De focus van deze divisie ligt op het helpen bij het valideren van de reinigingsvalidatie van productcontactoppervlakken, en dit als een externe organisatie. Het departement gebruikt de oppervlakken en de te reinigen producten voor het vaststellen van de reinigingscapaciteiten van de detergenten gebruikt tijdens de reinigingscyclus.
Het CORE Systeem is een excellent middel om te definiëren waar u staat met uw actueel reinigingsproces en waarheen we kunnen gaan in de toekomst. Of het nu gaat over een vroegere toepassing of een nieuwe toepassing, het CORE systeem geeft de nodige informatie over zowel de interne als de externe eisen opgelegd door de overheidsinstellingen.

ISO 9001

PMT Benelux NV/SAHaachtsesteenweg 378 bus 01 | 1910 KAMPENHOUT | BELGIE | Tel +32 (0)16 65 92 92 | Fax +32 (0)16 65 22 05 | e-mail info(at)pmtbenelux.com