Microbiële Monitoring

Microbieel Monitoringsysteem SMA-ICS

Het microbieel monitoringsysteem van VELTEK laat toe om op een professionele manier om te gaan met de biologische luchtstaalnames in farmaceutische cleanrooms.

Deze farmaceutische bedrijven maken immers gebruik van steriele afvullijnen die moeten zorgen voor een steriel eindproduct beschikbaar onder vorm van o.a. injectievloeistoffen (vaccins, oogproducten, etc.).

Hier is het belangrijk voor de producent dat men kan aantonen dat gedurende het hele productieproces geen enkele vorm van microbiële contaminatie aanwezig is of was in de cleanroom.

Het SMA-ICS systeem of SMA-Integrated Control System is hierbij een grote hulp, en dit omdat het systeem toelaat om het gehele productieproces te monitoren d.m.v. het gebruik van de SMA atriums, de flow controller, PLC en cleanroom interface schermen.

SMA staat hier voor “Sterilizable Microbiological Atrium”. Dit type atriums wordt vervaardigd uit RVS van de beste kwaliteit. Op die manier kan dit type atrium continu worden gebruikt en worden gesteriliseerd in een autoclaaf. Dit type atrium wordt gekocht met de bedoeling het te kunnen gebruiken gedurende vele jaren.

Het SMA atrium laat toe om een petriplaat aan te brengen en op die manier gebruik te maken van het SMA ICS AAS of Active Air Sampling Systeem. Er wordt zo lucht aangezogen aan een debiet van 28,3 LPM, wat perfect overeen komt met de luchtsnelheid die gebruikt wordt voor het bemonsteren van de lucht d.m.v. vaste deeltjestellers die deel uitmaken van een monitoringsysteem.

Door gebruik te maken van zowel de atriums type SMA en de partikel tellers type AeroTrak heeft u dus een compleet systeem voor zowel deeltjes als microbiële bemonstering in de cleanroom.

Voor meer informatie over dit SMA-ICS monitoringsysteem en de mobiele airsamplers klikt u gewoon op deze link https://sterile.com/product-category/environmental-monitoring/.

Hebt u vragen of wenst u meer informatie, neem even contact op met ons via het contactformulier.

ISO 9001

PMT Benelux NV/SAHaachtsesteenweg 378 bus 01 | 1910 KAMPENHOUT | BELGIE | Tel +32 (0)16 65 92 92 | Fax +32 (0)16 65 22 05 | e-mail info(at)pmtbenelux.com