Farmaceutische industrie

Het behoud van een aseptische productie omgeving of cleanroom is essentieel in de farmaceutische, biotech- en medische industrie en in de gezondheidszorg. Dit kan zowel door routinematige of continue monitoring van GMP-ruimtes Grade A, B, C of D voor deeltjes- of microbiële verontreiniging conform ISO 14644-2. Om het risico op besmetting te minimaliseren is het belangrijk om continue controles uit te voeren met deeltjestellers en microbiële actieve luchtbemonsteringstoestellen.

Er zijn verschillende methoden van contaminatiecontrole. Dit kan onder meer door de nieuwe techniek van real-time viable monitoring in lucht en water, waar het resultaat onmiddellijk beschikbaar is.

Andere meer traditionele methodes maken gebruik van draagbare deeltjestellers voor het meten van deeltjes zonder te weten of deze gecontamineerd zijn. Hiernaast wordt dan ook gebruik gemaakt van microbiële luchtbemonsteringstoestellen (airsamplers) om het gedeelte gecontamineerde deeltjes te kunnen bepalen. Hierbij stroomt er een bepaalde hoeveelheid lucht (bvb. 1.000 l) over een petriplaat, deze wordt dan in een broedstoof geplaatst zodat we 5 dagen later kunnen vaststellen hoeveel CFU's (Colony Forming Units) er zich ontwikkelen.

De nieuwe techniek van real time viable monitoring geeft hier dus een tijdswinst van 5 dagen en laat toe om de snelste microbiologische besmettingsmethoden (RMM) uit te voeren en deze onmiddellijk terug te koppelen naar microbiële monitoring systemen voor aseptische afvulruimtes type Grade A. De bioburden en verontreiniging in WFI, PW, DI watertoevoer kan hiermee ook snel vastgesteld worden.

Onze expertise strekt zich verder uit dan cleanroom monitoring. Wij bieden ook unieke en betaalbare biologische ontsmettingssystemen die gebruik maken van VHP (Vaporised  Hydrogen Peroxide of waterstofperoxide) en een reeks producten voor TOC oplossingen voor o.a. WFI  en schoonmaakvalidatie (lab en online).

Als toonaangevende leverancier van deeltjestellers die voldoen aan ISO 14644 en ISO 21501-4, en microbiële luchtbemonsteringstoestellen, biedt PMT Benelux een scala aan instrumenten die ideaal zijn voor de farmaceutische industrie.

Selecteer een van de volgende instrumenten voor meer informatie:

ISO 9001

PMT Benelux NV/SAHaachtsesteenweg 378 bus 01 | 1910 KAMPENHOUT | BELGIE | Tel +32 (0)16 65 92 92 | Fax +32 (0)16 65 22 05 | e-mail info(at)pmtbenelux.com